
عنوان:
چگونه فرزند باهوشتري تربيت کنيمنویسنده:
بک، جانمترجم:
شايق، عليناشر:
انتشارات کويرنوبت چاپ: چهارم 1372
شابک: 6144-01-2-964
تعداد صفحات:273 ص
موضوع:
پرورش هوش کودکفهرست مطالب: مقدمه مترجم، مقدمه مولف، فصل نخست : اولين و بهترين آموزگار فرزندتان شما هستيد، فصل دو : چرا شما مي توانيد فرزند باهوشتري پرورش دهيد، فصل سه: محيط منزل شما چگونه مي تواند هوش فرزند شما را تقويت کند، فصل چهار: چگونه از هنگام تولد تا هيجده ماهگي فرزند باهوش تري پرورش دهيم، فصل پنج : ميل سيري ناپذير کودک به آموختن در سنين هيجده ماهگي تا سه سالگي، فصل شش: چگونه موجب تجريک رشد فکري کودکان بين سه تا شش سالگي شويم، فصل هفت: آيا مي توانيد قبل از دبستان خواندن را به فرزند خود بياموزيد، فصل هشت: چگونه مي توانيد فرزند را تشويق کنيد که فرد سازنده و خلاقي شود، فصل نه: شما مي توانيد نظر و افکار منتسوري را در منزل پياده کنيد، فصل ده: چگونه مغز فرزند خود را از آسيب حفظ کنيم، فصل يازده: چگونه قبل از تولد فرزند به فکر او بوده و از وي مراقبت کنيم، فصل دوازده: لذت داشتن يک فرزند باهوش
نويسنده کتاب در توصيف آن چنين مي نويسد:
اين کتاب حاوي اطلاعات، راهنماييها، مطالب و سرگرميهاي ساده ايي است که به کاربستن آنها براي والدين به ويژه مادران جوان بسيار نشاط آور است و به آنان مي آموزد که چگونه مي توانند اولين و مهم ترين آموزگار فرزند خود باشند.
اين کتاب صدها طرق عملي را به شما ارائه مي کند که شما مي توانيد راه ويژه ايي را انتخاب کرده و از آن براي نحوه آموزش فرزند خود الهام بگيريد.
از آنجايي که نصف مجمع ظرفيت هوش و استعداد کودک تاسن چهار سالگي و هشتاد درصد آن تا سن هشت سالگي رشد مي کند، از اين رو يک تلاش صحيح براي آموزش فرزند ، قبل از شروع دبستان بسيار ضروري به نظر مي رسد.
و در مورد آموزش هاي پيش از دبستان چنين بيان مي کند:
بهترين زمان آموختن انواع دانستنيها و تحريک تواناييهاي اساسي در کودک، دوران شش ساله زندگي قبل از دبستان است. دادن بعضي اطلاعات در مورد آموزشهاي اوليه مي تواند استعدادهاي اساسي فرزندان ايشان را افزايش داده، شادي و عشق به کسب علم و دانش را در مابقي دوران حيات در کودکان آنان به وجود آورد.
آموزش اوليه، به اين معني نيست که خواندن و نوشتن را به طفل بياموزيم، يا آن که چون کودک سه ساله همسايه مي تواند بخواند، تلاش کنيم تا کودک چهار ساله ما هم بتواند بخواند ... آموزش قبل از دبستان بدين معني است که کشش و ظرفيت آموزشي طفل خود را درک کنيد، خواسته هاي مغز در حال رشد وي را بفهميد. او را به آموختن آنچه دوست دارد، راضي کنيد.
نظر شخصی: اين کتاب توجه ما را به نکات ظريف و در عين حال ساده ايي جلب مي کند که عليرغم نقش مهمي که در روند رشد هوش کودک دارند، گاه بي اهميت از کنارشان مي گذريم. هم چنين با تاکيد بر اهميت نقش والدين و محيط ما را به مسوليت مهمي که بر عهده داريم آگاه تر مي کند. و نشان مي دهد که صرف وقت، دقت و فراهم آوردن محيطي مناسب از سوي والدين مي تواند از عامل وراثت در (رشد) هوش نيز موثر تر باشد.
شیدا